Apple: iPhone-urile nu ascultă şi nu înregistrează utilizatorii fără consimţământul acestora

Apple a explicat marţi congresmenilor că iPhone-urile nu ascultă şi nu înregistrează utilizatorii fără consimţământul acestora şi nu permit nici unor terţe părţi să facă acest lucru, transmite Reuters, potrivit Digi24.ro.

În luna iulie, reprezentanţii din Congres Greg Walden, Marsha Blackburn, Gregg Harper şi Robert Latta au scris directorului general al Apple, Tim Cook, şi directorului general al grupului Alphabet, Larry Page, îngrijoraţi de informaţiile potrivit cărora smartphone-urile pot colecta automat date din conversaţiile avute de utilizatori în apropierea smartphone-urilor, pentru a auzi o frază declanşatoare, precum Okay Google sau Hey Siri.

Într-o scrisoare adresată republicanului Greg Walden din Oregon, care prezidează Comisia pentru Energie şi Comerţ, Apple a arătat că iPhone-urile nu fac înregistrări audio în timp ce ascultă comenzi pentru Siri, iar Siri nu distribuie cuvinte care au fost rostite.

Apple a explicat că cere utilizatorilor să aprobe în mod explicit accesul la microfon şi că aplicaţiile trebuie să anunţe prin semnale clare că efectuează ascultări.

Scrisorile, în care parlamentarii au citat informaţii potrivit cărora aplicaţii ale unor terţi au avut acces şi au utilizat date fără ştiinţa utilizatorilor, au fost trimise în urma audierilor care au avut loc în aprilie în Congres, legate de practicile Facebook în domeniul confidenţialităţii datelor, la care a participat Mark Zuckerberg.

Alphabet nu a precizat dacă a răspuns scrisorilor congresmenilor, iar Apple a refuzat să comenteze în afară de scrisoarea obţinută de Reuters.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu