Apple ar putea folosi procesoarele de la iPad şi iPhone pentru PC-uri

Apple ar putea renunţa în următorii ani la procesoarele Intel de pe PC-urile Mac, în favoarea unei versiuni a cipurilor utilizate pe iPhone şi iPad, scrie ziarul financiar cu referire la Bloomberg.

Inginerii sunt tot mai încrezători că cipurile folosite pe aparatele mobile vor deveni suficient de puternice pentru a funcţiona pe desktopuri şi laptopuri, au spus trei persoane apropiate cercetărilor. Cu toate că Apple va continua probabil să folosească procesoare Intel în următorii câţiva ani, unii ingineri spun că trecerea la cipuri de concepţie proprie destinate aparatelor mobile este inevitabilă, pe măsură ce funcţiile acestora se apropie tot mai mult de cele ale PC-urilor, au explicat două surse.

Asta ar fi o lovitură pentru Intel, care a fost deja afectat de stagnarea pieţei pentru computerele cu sistem de operare Windows şi de incapacitatea de a-şi construi o poziţie pe segmentul aparatelor mobile. Pe măsură ce aparatele mobile funcţionează tot mai mult ca PC-uri, inginerii Apple lucrează la proiectarea unor produse care să folosească acelaşi model de cipuri.

Directorul general al Apple, Tim Cook, vrea să ofere utilizatorilor, din 2017, aceleaşi funcţiuni pe laptopuri, telefoane, tablete şi televizoare, care vor fi mai uşor de construit dacă aparatele vor avea o arhitectură comună de cipuri, potrivit uneia din surse.

 

     

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu