Apple a interzis o aplicație care le permitea utilizatorilor să se ferească de poliție la protestele din Hong Kong

O aplicație care permite oamenilor din Hong Kong să urmărească activitatea Poliției în timpul protestelor violente din această țară a fost interzisă în magazinul Apple. Dezvoltatorul softului a fost anunțat de companie că aceasta încalcă termenii și condițiile.

Dezvoltatorul aplicației HKmap Live a dezvăluit pe Twitter că Apple a decis respingerea aplicației, pe motiv că încurajează ilegalitățile. El a contestat însă decizia gigantului din Cupertino și softul a ar putea fi online, în curând. Potrivit creatorului aplicației, aceasta îi ajută pe protestatari să se ferească de forțele de poliție, dezvăluind în timp real locațiile acestora.

Violențele din Hong Kong au atins punctul culminant marți, când un tânăr de 18 ani a fost împușcat în ceafă, relatează Business Insider.

Protestele pro-democrație din HongKong continuă de mai bine de 100 de zile, și potrivit New York Times, poliția a reținut mai bine de 1.500 de persoane. HKMap Live prezintă o hartă interactivă unde sunt marcate grupurile de protestatari și comasarea forțelor de ordine, pe baza raportărilor făcute de utilizatori, scrie libertatea.ro

Creatorul softului, Maciej Ceglowski, cunoscut în online ca @Pinboard, susține că aplicația a salvat viețile oamenilor și i-a ajutat să evite gazele lacrimogene. Interzicerea în magazinul Apple a aplicației a afectat utilizatorii de iPhone, pentru că pe Magazinul Play de la Google aceasta este în continuare prezentă.

„Aplicația dumneavoastră conține elemente – sau facilitează și încurajează activitatea ilegală. Mai exact, aplicația le permite utilizatorilor să scape de forțele de ordine” a scris devoltatorul pe Twitter răspunsul primit de la Apple.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu