Aplicații militare în Capitală. Peste 900 de carabinieri au participat, azi dimineaţă, la un amplu exerciţiu

Embed:

Protest violent în această dimineață în cartierului Poșta Veche din sectorului Râșcani al Capitalei. Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri au trebuit să țină piept a peste 200 de indivizii agresivi și înarmați cu pietre și obiecte ascuțite. Din fericire vorbim de o simulare a mai multor situații de perturbare a ordinii publice. Carabinierii au trebuit să anihileze infractori periculoși și să demonstreze abilități de luptă corp la corp.

La ora șapte dimineață peste 900 de carabinierii au pornit în marș pe străzile din Capitală. Aceștia spun că s-au pregătit intens pentru exercițiu, în cadrul cărora le-au fost evaluate capacităţile şi deprinderile practice.

”A fost interesant. Pentru mine e ceva interesant asta.”

"Este o perioadă destul de mare de când activez. Probabil la început de carieră, în primele două săptămâni, îmi era mai dificil în anumite..regimul militar care este.”

”Pentru un militar adevărat nu este nimic complicat, face față la tot. Efectivul a făcut față la toate încercările.”

În trupele Speciale de Carabinierii activează și femei. Deși profesia implică misiuni grele, Ludmila Scripnic spune că reuşeşte să facă față tuturor provocărilor şi nu se crede cu nimic mai prejos decât colegii ei bărbați.

”Necătând la faptul că sunt doamnă, activez o perioadă scurtă de timp. Duc un mod sănătos de viață, mă strădui după posibilitate să mă ocup cu forța fizică, exerciții fizice. Sunt mamă la doi copiiâ”, a spus locotenentul trupelor speciale de carabinieri, Ludmila Scripnic.

Alături de carabinieri a participat la exerciţiu şi viceministrul Afacerilor Interne, Ion Țurcan.

”Efectivul trupelor de carabinieri va deveni o subdiviziune, un pilon important a Ministerului de Interne. Care vor prelua activități polițienești pentru menținerea și restabilirii ordinii publice.”

Trupele de Carabinieri participă la astfel de antrenamente pentru a face față unor eventuali infractori periculoși, dar și pentru a fi pregătiți în situații extrem de dificile.

 

 

 

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu