Aplicaţii complexe în raionul Glodeni. Salavatorii au simulat cutremure, incendii şi inundaţii (VIDEO)

Embed:

Săptămîna trecută, în orașul Glodeni s-au desfăşurat exerciţii la protecția civilă. Potrivit scenariului, în urma unui cutremur au fost anunțate mai multe consecințe, printre care izbucnirea incendiilor, scurgere de substanțe periculoase, accidente rutiere şi inundații.

La o instituție de învățămînt, au fost evacuați profesorii și elevii, iar un copil a rămas  blocat, fiind nevoie de ajutorul salvatorilor. Aici, echipele de pompieri, au salvat minorul și au intervenit pentru lichidarea incendiului. La o altă locație, au fost anunțate inundații, iar aici salvatorii au avut nevoie și de ajutorul poliției de frontieră, construind împreună un baraj din saci cu nisip pentru a evita inundarea caselor. Între timp, salvatorii au evacuat persoanele sinistrate, iar polițiștii de frontieră au evacuat bunurile materiale.

La aceste aplicații, pe lîngă reprezentanții SPC SE, au participat pentru lichidarea consecițelor unei situații excepționale mai multe instituții responsabile, printre care reprezentanți ai poliției de frontieră, medicina de urgență, Serviciul GAZ etc. În total, au fost antrenate circa 100 persoane.

Astfel de aplicații la protecția civilă se desfășoară în raioane și municipii o dată la cinci ani, pentru a verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de municipiu și formațiunilor protecției civile în caz de declanșare a situațiilor excepționale, obiectivul de bază fiind comunicarea eficientă a structurilor municipale în gestionarea situațiilor de risc.

FOTO

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu