Aplicaţie INEDITĂ! Îţi poate arată ce epidemii sunt în lume, în timp real

O aplicaţie dezvoltată de o echipă de cercetători epidemiologi, în colaborare cu specialiști în software de la Spitalul de Copii din Boston vă arată ce epidemii sunt, în timp real, pe Glob,scrie Libertatea.

Aplicaţia HealthMap a fost dezvoltată în anul 2006 şi este îmbunătăţită şi actualizată în fiecare oră, 7 zile din 7. Ea oferă, practic, informaţii în timp real despre bolile transmisibile (de la om la om, de la animale/insecte la om, dar și a epidemiilor care afectează animale și pot prezenta risc pentru om).

În prezent, HealthMap este un lider mondial în domeniul on-line care poate furniza informații despre epidemii şi este oferită gratuit la adresa www.healthmap.org, pentru desktop şi pentru mobil.

În varianta pentru mobil, aplicaţia îl poate anunţa pe utilizator ce epidemii sunt în apropierea lui şi indică, de asemenea, unde se află cele mai apropiate spitale (informaţie utilă mai ales pentru cei care călătoresc în străinătate).

Aplicația poate rula în nouă limbi de mare circulație și este considerată unua dintre cele mai efciente instrumente pentru identificarea și diseminearea informațiilor despre bolile transmisibile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu