Aplicație care face minuni la colorarea fotografiilor alb-negru (VIDEO)

Un nou software de colorare a fotografiilor alb-negru pare să facă minuni folosind un algoritm avansat de inteligență artificială.

În curând, aceleeași efecte remarcabile vor putea fi obținute și în confortul căminului pentru colorarea artificială a unor fotografii alb-negru, scrie playtech.ro.

În loc de Photoshop și multă muncă, un proces elaborat de lungă durată a fost înlocuit de o aplicație relativ simplă, ce folosește inteligență artificială.

Aceasta a fost realizată de un grup de cercetători de la Universitatea Berkeley din California. Rezultatele sunt impresionante și pot fi văzute în detaliu în clipul de mai sus.

Echipa responsabilă de acest proiect cu aplicabilitate la scară largă a fost condusă de Richard Zhang și s-a întins pe parcursul mai multor ani.

Prima demonstrație pe marginea subiectului a fost realizată în 2016, dar algoritmul de inteligență artificială nu era nici pe departe la fel da capabil ca acum.

Chiar și în acea iterație reușea performanța de a colora fotografii alb-negru, dar culorile alese automat nu erau unele dintre cele mai inspirate.

Cu alte cuvinte, inteligența artificială avea nevoie de un pic mai mult exercițiu pentru a deveni mai deșteaptă.

Varianta modernizată a aplicației de colorare este mult mai eficientă și include o serie de elemente pentru personalizarea rezultatului final, în cazul în care culorile implicite nu vă încântă.

Ca urmare, prin doar câteva clickuri, ar trebui să câștigați abilitatea de obține rezultate cât se poate de realiste.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu