Apel către autorităţile Moldovei: Să fie stopate presiunile asupra şcolilor cu predare în limba română din Transnistria

Autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova şi actorii implicaţi în procesul de reglementare a problemei transnistrene nu întreprind măsuri eficiente pentru a înlătura presiunile efectuate de administraţia de la Tiraspol asupra şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului. De această părere este Asociaţia "Promo-LEX", care este îngrijorată de situaţia creată.

Totodată, reprezentanţii "Promo-LEX" spun că este inadmisibilă orice imixtiune în procesul didactic, iar atacurile asupra administraţiei sau cadrelor didactice trebuie sancţionate, condamnate şi stopate.

De asemenea, părţile implicate în procesul de reglementare a problemei transnistrene sunt îndemnate să ţină cont de importanţa asigurării accesului liber la educaţie în regiune, asigurarea securităţii copiilor şi administraţiilor instituţiilor de învăţământ subordonate cu predare în limba română.

Într-un comunicat al Asociaţiei, se face referinţă la ultimele cazuri înregistrate în regiune, când profesorii de la liceul "Lucian Blaga" din Bender şi liceului "Evrika" din Rîbniţa au fost supuşi presiunilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu