Apeduct cu bucluc în Bubuieci. Tone de apă s-au scurs din cauza lucrărilor necalitative

Embed:

O defecţiune la o ţeavă de apă potabilă a dat mari bătăi de cap localnicilor din satul Bâc, comuna Bubuieci. Oamenii spun că din cauza unor lucrări necalitative, efectuate la apeductul instalat acum o lună, s-au scurs tone de apă, iar pe drumul neasfaltat s-a format nămol.

Angajaţii de la "Apă-Canal" au fost solicitaţi încă de aseară de localnici pentru a înlătura avaria, însă muncitorii au venit abia în această dimineaţă.

Oamenii sunt nemulţumiţi de această situaţie, mai ales că intenţionau să asfalteze strada:

"Câtă apă a curs? - Binişor. Vreo 20 de tone s-au dus în aer. Astăzi e sâmbătă, zi de odihnă, toţi se spală, toţi au chestiuni de familie şi nu e normal când dimineaţa te trezeşti şi nu e apă".

"S-au făcut iarăşi săpături, suntem permanent în glod. Deja de doi ani solicităm schimbarea apeductului, de abia acum s-au făcut lucrări şi evident problemele care apar din nou sunt neplăcute".

"Aseară când veneam de la lucru pe aici curgea tare apa la vale şi azi tot. Nici cu copii nu putem ieşi, nici cu căruciorul, cu nimic nu putem ieşi pe aşa drum".

Muncitorii spun că scurgerea a fost remediată într-o oră, însă nu sunt ei responsabili de defecţiune.

"O mică fisură a fost unde a fost legătura cu altă ţeavă. Este firmă specială, oameni care s-au ocupat cu apeductul acesta. Sunt maistru, oameni care răspund de toată lucrarea asta, noi suntem doar cu lichidarea. Totul e în ordine, oamenii au apă, totul e normal", a declarat Alexandru Untură, angajatul Apă Canal Chişinău.

Din cauza nămolului şi maşina întreprinderii Apă Canal s-a împotmolit şi a a avut nevoie de tractare.

Reprezentanţii de la "Apă-Canal" nu au putut preciza câte familii au fost afectate şi cine va plăti apa scursă pe străzi, motivând că astăzi este zi liberă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu