APCE cere Rusiei să oprească sprijinul financiar și militar pentru separatiştii din estul Ucrainei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat o rezoluție privind "consecințele umanitare ale războiului în Ucraina". În document, APCE cere Rusiei să "oprească sprijinul financiar și militar" pentru autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk și să asigure accesul fără restricții pentru organizațiile internaționale în Crimeea, potrivit paginaderusia.ro.

De asemenea, rezoluția adoptată de Adunare cere autorităților ruse să nu mai recunoască actele de identitate și alte documente emise pe teritoriul celor doua "republici".

Unele paragrafe ale rezoluției se referă la situația din Crimeea. APCE solicita Moscovei să asigure respectarea drepturilor omului și siguranța persoanelor care trăiesc pe peninsulă și să ridice interdicția asupra activităților Mejlisului tătarilor din Crimeea.

Initiatorul rezolutiei este Iguidius Vareikis, deputatul din Lituania.

Replica a venit imediat din partea vicepreședintelui Dumei de Stat din Rusia, Petr Tolstoy, care la rândul său a declarat că rezoluțiile APCE privind Crimeea nu vor fi îndeplinite.

"Adevărul este că rezoluțiile APCE într-o proporție destul de mare (în orice caz, în ceea ce privește Crimeea rusă) nu vor fi niciodată îndeplinite. Acest lucru este evident", a subliniat, potrivit TASS.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu