Aparatele de încălzire, la mare căutare. Vânzările de calorifere şi ventilatoare au crescut considerabil

Embed:

Odată cu răcirea vremii, au crescut vânzările de calorifere şi ventilatoare, întrucât oamenii aleg să se încălzească cu ajutorul ventilatoarelor şi caloriferelor electrice. Astfel, în această perioadă magazinele electrocasnice raportează vânzări sporite la aparatele electrice de încălzire: cu aproximativ 30 la sută, comparativ cu perioada de vară.

Reprezentanţii magazinelor de electrocasnice spun că în această perioadă uneori se vând chiar peste 200 de aeroterme pe zi.

"Cele mai solicitate modele sunt acele termoventilatoare, care încep de la preţul de 199 de lei. Aşa un model este destinat pentru 18 metri pătraţi şi plus la asta are mai multe regimuri de lucru, care dă posibilitatea de încălzire uniformă a camerei", a spus managerul  Constantin Luchian.

"Este căldura, dar vrem să fie şi mai cald. Sperăm că o să fie de folos."

Vânzătorii dau asigurări că aparatele nu sunt periculoase de folosit.

"Toate modelele sunt securizate deoarece sunt puse cu termostate care dau posibilitatea să se deconecteze dacă ajung la temperaturi maxime deja",a spus managerul Constantin Luchian.

Iar familiile care doresc să încălzească o suprafaţă mai mare a casei, optează pentru convectoare. Preţul acestora începe de la 500 de lei.

"Solicitate sunt convectoarele de aşa model. Încălzesc până la 22 de metri pătraţi, foarte repede şi e economisitor", a spus  vânzătorul Alexandru Nanu.

Cel mai ieftin ventilator termic este la preţul de 199 de lei, iar cel mai scump convector, găsit în magazinele din Capitală costă 999 de lei. Vânzătorii spun că preţurile au rămas aceleaşi ca şi anul trecut.

Constrânşi de frigul din case, oamenii spun că aparatele electrice îi ajută să se încălzească.

"E frig, desigur. Orice ar ajuta ca să ne încălzim puţin."

"Eu îl conecctez desigur. - Aveţi aşa model? - Da, şi îl folosim, neapărat."

Specialiştii atenţionează că încălzitoarele electrice cu elemente infraroşii şi aerotermele fără termostat trebuiesc ţinute la depărtare de obiectele uşor inflamabile.

"Pe încălzitoarele cu element infraroşu este strict interzis de pus de uscat hăinuţe, pentru că poate să apară incendiu. Acestea mai mult se folosesc în oficii, în depozite",a spus vânzătorul Alexandru Nanu.

Acum recent, în capitală a izbucnit un incendiu într-un apartament, care a ars în proporţie de 80 la sută. Stăpâna împreună cu copilul său de un an, au reuşit să să se salveze. Cauza preliminară stabilită de pompieri este exploatarea incorectă a încălzitorului electric. În context, specialiştii avertizează populaţia să respecte normele de securitate ale aparatelor electrice de încălzire.

"Să nu utilizeze aparate electrice improvizate, nestandartizate sau care au fost defectate şi ulterior reparate de persoane nespecializate. În cazul când sunt folosite, ele trebuisc monitorizate, ca oamenii să stea în încăperile respective",a spus ofiţerul de presă DSE, Liliana Pușcașu.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va lansa curând o campanie, cu scopul de a informa populaţia despre regulile de exploatare a sobelor şi normele antiincendiu.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu