Aparate de joc la care nu vei câştiga NICIODATĂ, depistate de MAI

Embed:

Aparate de joc la care nimeni n-are norocul să câştige. Asta a descoperit Ministerul de Interne în urma unui control, efectat în mai multe săli de joc din ţară.

Potrivit ministerului, în Moldova funcţionează aparate de provenienţă dubioasă, care au fost retrase din uz în diferite ţări. Cele mai multe sunt aduse în mod clandestin din Rusia. Acestea sunt trecute în ţară pe bucăţi, după care se asamblează şi se programează în interesul patronului.

La începutul anului 2010, angajaţii MAI au depistat că două întreprinderi din Capitală, care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, ambele având unii şi aceiaşi conducători, au pus la cale o schemă infracţională bine determinată. Planul infracțional avea menirea de eschivare de la achitarea impozitelor şi alte delicte care vizează sume enorme de bani, proveniți din activităţi ilegale, iar în final, legalizați prin diferite metode.

Polițştii au stabilit că, proprietarii sunt specializați în confecţionarea carcaselor pentru aparate de joc cu noroc, prin intermediul unei întreprinderi, de pe teritoriul uzinei „Signal” din Capitală. Aparatele nu au acte de proveniență, pe ele fiind fixate plăcuţe falsificate cu marcarea ilicită a mărcii „Club-2005”, cu indicarea falsă a producătorului şi a ţării de origine.

La fel, au fost stabilite şi cazuri de introducere pe cale de contrabandă, din Federaţia Rusă, a programelor electronice pentru aparatele de joc cu cîştig bănesc, care au fost instalate şi puse în aplicare la o uzină din municipiul Chișinău, fără a fi certificate în modul corespunzător.

Oamenii legii au stabilit că, întreprinderile nominalizate dispun de o reţea de 32 săli de joc, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În urma percheziţiilor autorizate, efectuate recent la oficiul, depozitul, secţia de producere şi sălile de joc cu noroc ale întreprinderilor cercetate, poliţiştii au ridicat peste 700.000 de lei, bani nereflectaţi în evidenţa contabilă.

Potrivit oamenilor legii, liderul grupării care coordonează din umbră toată activitatea infracţională a celor două firme, dă indicaţii privind introducerea ilegală a părţilor componente ale aparatelor de joc, repartizează mijloacele băneşti acumulate ilicit în urma activităţii sălilor cu aparate de joc, primeşte rapoartele din partea contabililor, partea oficială şi partea neoficială, prin diferite metode scoate mijloacele băneşti din ţară.

Reţeaua criminală dispune de tehnicieni, care verifică şi repară aparatele de joc, coordonează activitatea liniei clandestine de asamblare a aparatelor de joc.

Pe cazul dat a fost deschis un dosar penal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu