Apar peste 160 de mii de noi locuri de parcare în Capitală! Care vor fi taxele

Embed:

Locuitorii Capitalei vor avea locuri de parcare cu plată chiar în curtea blocului. Cel puţin asta promit autorităţile municipale care au semnat un acord cu o companie europeană, responsabilă de amenajarea parcărilor.

Potrivit funcţionarilor, pentru început, în oraş ar putea apărea peste 160 de mii de astfel de locuri

Abonamentele pentru parcări vor fi eliberate de Primărie. Locatarii vor achita anual un tarif de 500 de lei pentru un loc.

Pentru al doilea tichet, însă, va trebui să plătiți de cinci ori mai mult. Parcările vor fi gestionate de o companie străină, care va avea dreptul să blocheze roţile maşinilor parcate neregulamentar.  

Iar amenzile vor varia între 750 şi 1600 de lei. De asemenea, firma va putea transporta maşinile şi în parcări speciale, acolo unde fiecare zi de aflare a vehiculului va costa 150 de lei.  

Primăria îşi mai propune să amenajeze peste 30 de mii de parcări cu plată pe străzile principale din Capitală. Pentru asta vor fi create trei zone mari de parcare. De exemplu, în centrul istoric al Chişinăului proprietarii autoturismelor vor plăti 15 lei pentru o oră, iar pentru camioane tariful va fi de 45 de lei.

În cea de-a doua zonă, amenajată pe străzile principale din cele cinci sectoare, preţul va fi cu 10 lei mai mic.

Iar în cea de-a treia regiune, care va fi în cartierele periferice ale oraşului, tarifele vor varia între cinci şi 15 lei pentru o oră.

Taxele vor putea fi achitate online, prin SMS, la terminale de plată sau la ghişeu. Compania străină este gata să investească 10 milioane de euro în cadrul proiectului. În primii şapte ani, 10 la sută din încasări vor ajunge în bugetul Capitalei.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu