Apa ucigaşă pe care o bem. AVERTISMENTUL medicilor şi cele mai afectate suburbii ale Capitalei

Embed:

Mare grijă la apa pe care o consumaţi. Medicii igienişti atenţionează că apa din fântânile şi izvoarele din Capitală şi suburbii este plină cu nitraţi. Cele mai afectate sunt satele Ciorescu, Sângera, Budeşti, dar şi Bubuieci. Din cauza apei care nu corespunde calităţii necesare, în fiecare an peste 20 de oameni din comuna Bubuieci sunt diagnosticaţi cu cancer. 

"De la gunoişte mai ales după ploi calitatea apei este foarte rea. Chiar 66 de fântâni care sunt în Bubuieci la cantitatea de nitraţi depăşeşte de foarte multe ori. Dacă norma până la 50 de mg pe litru, deci acolo avem  fântâni chiar cu indicatorii de 500 de grame pe litru", a declarat Luminiţa Suveică, medic-şef Centrul de Sănătate Publică.

Potrivit Centrului Municipal de Sănătate Publică, numai anul trecut în Bubuieci au fost înregistrate 83 de cazuri de cancer. Asta pentru că în apropiere de comună sunt stocate deşeurile solide din Capitală. Apa poluată cu nitraţi este în special periculoasă pentru copiii de până la un an şi femeile însărcinate.

Specialiştii spun că în Republica Moldova nu există nici o fântână care ar corespunde indicatorilor sanitaro-chimici. În municipiul Chişinău, există peste 2000 de fântâni publice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu