Apă cu bacterii nocive la o firmă din Micăuţi. Reprezentanţii întreprinderii se apără şi spun că activează în condiţii sanitare (FOTO)

Bem apă cu bacterii nocive pentru sănătate. Aceasta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului în apa îmbuteliată de o firmă din satul Micăuţi, după ce au fost sesizaţi de către consumatori.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au aşteptat aproape o ora la poarta firmei. Şi asta deoarece administratorul şi paznicul nu au fost dispuşi să coopereze în lipsa şefului pazei. Într-un final, inspectorii au intrat pe teritoriul întreprinderii şi au luat probe de apă. Echipei Publika TV i-a fost, însă, interzis accesul. Potrivit inspectorilor, apa conţine bacterii, care pot provoca afecţiuni intestinale. Mai mult, Publika TV a intrat în posesia unor materiale video şi foto, care arată în ce condiţii este îmbuteliată apa.

Inspectorii au mers săptămâna trecută la depozitul de distribuire a "Apei Bune" din Capitală şi au luat probele necesare.

"Produsul nu corespunde indicilor microbiologici. Apa este dăunătoare. Pentru o persoană care are o rezistenţă slabă, poate provoca dereglări intestinale", a menţionat şeful de la Direcţia produse alimentare, Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, Grigore Caţer.

Reprezentanţii firmei, care îmbuteliază "Apa Bună", spun că activează în condiţii sanitare.

"Bacterii nu pot să fie. Rezultatul este făcut la comandă. Contestăm acest rezultat. Este certificatul de autorizaţie sanitară. Secţia unde se toarnă apa nu este murdară", a specificat directorul tehnic de la "Apă Bună", Alexandru Mardari.

Probele luate astăzi vor fi verificate la Laboratorul de Standardizare şi Metrologie. Dacă rezultatele vor confirma că apa conţine un nivel bacteorologic ridicat, atunci activitatea firmei ar putea fi sistată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu