"Apă-Canal Chișinău", sancționată cu peste 7 milioane de lei

Embed:

Amendă de peste șapte milioane de lei pentru întreprinderea „Apă-Canal Chișinău". Sancțiunea a fost stabilită de către Consiliul Concurenței, care a depistat mai multe nereguli în activitatea companiei.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, decizia a fost luată în urma unei investigații efectuate timp de aproape doi ani. Aplicarea arbitrară a plăților suplimentare pentru depășirea concentrației maxime admisibile în apele uzate evacuate reprezintă unul din motivele pentru care compania a fost sancționată.

Totodată, Apă Canal este acuzată că nu a perceput taxe suplimentare pentru deversarea apelor uzate supraîncărcate de la peste 90 la sută din companiile din municipiul Chișinău și din orașul Ialoveni.

Consiliul Concurenței califică aceste acțiuni ca fiind ilegale. Mai mult, o altă problemă identificată este faptul că singurul laborator care poate stabili nivelul de poluare a apelor uzate se află în subordinea întreprinderii, lucru ce pune la îndoială veridicitatea analizelor efectuate. Societatea pe Acțiuni ”Apă-Canal Chișinău” a fost fondată în anul 1892.

Lasă un comentariu