"Apă-Canal Chişinău" cere majorarea cu peste 50% a tarifelor pentru livrarea apei şi servicii de canalizare

Embed:

Întreprinderea "Apă-Canal Chişinău" cere majorarea cu peste 50 la sută a tarifelor pentru livrarea apei şi servicii de canalizare. Furnizorul pretinde la aproape 14 lei pentru un metru cub de apă, faţă de 9,19 lei, tariful actual. Mai ales că acest lucru este inclus în contractul de împrumut cu BERD şi BEI.

În urma creşterii tarifelor pentru energia electrică, pierderile suportate anual de furnizorul de apă din Capitală vor ajunge la 14 milioane de lei.

"Una dintre estimări sunt 14, dar asta este un tarif mediu, pentru că la populaţie e un tarif mai mic, la agenţi economici este un tarif mai mare. Vrem nu vrem, ultima dată majorarea tarifelor a fost aprobată în 2009. Nivelul de inflaţie a fost foarte mare", a explicat directorul tehnic "Apă-Canal", Vitalie Midari.

La rândul său, primarul Dorin Chirtoacă este de părere că întreprinderea îşi poate asuma aceste cheltuieli, deoarece veniturile depăşesc anual 580 de milioane de lei.

"Faptul că se acoperă 93 la sută din facturare din sursele curente, cât am înţeles că s-a ajuns la redistribuire. Deja cred că nu este mai rău decât peste Prut. Acum râmâne să puteţi răspunde pentru fiecare cheltuială efectuată", a declarat primarul Dorin Chirtoacă.

"Apă-Canal Chişinău" i-a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică informaţii privind cheltuielile de bază, consumul tehnologic şi pierderile de apă în sistemul public de alimentare.

În iulie, compania i-a solicitat ANRE majorarea cu 40 la sută a tarifului. Atunci, agenţia a respins, însă, cererea, argumentănd că nu există temei pentru revizuirea tarifului.

Citeşte şi: NOILE TARIFE au intrat în vigoare! DE ASTĂZI, vom plăti mai mult pentru energia electrică

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu