Apa caldă MAI SCUMPĂ în Capitală

Embed:

Scumpirile se ţin lanţ! Iarna aceasta vom plăti mai mult nu doar pentru energia termică şi gazul natural. Începând cu 1 noiembrie, locuitorii Capitalei, care utilizează apa caldă din sistemul centralizat, vor plăti şi diferenţa dintre datele de pe contorul individual şi cel de la bloc.

Noile măsuri vizează aproximativ 60 la sută din blocurile din Capitală. Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, în ultimii 7 ani, din cauza erorilor de pe contoarele individuale, Termocom nu a încasat peste 230 de milioane de lei.

După redistribuirea diferenţei dintre datele contorului pentru bloc şi cele din apartamente, factura va creşte cu aproximativ 50 de lei.

În această săptămână, Agenţia pentru Reglementare în Energetică a aprobat şi noile tarife pentru căldură. Cel mai mare tarif l-a solicitat furnizorul din oraşul Călăraşi. Preţul unei gigacalorii în această localitate a crescut cu peste 200 de lei şi constituie 1766 de lei. Urmează cererile furnizorilor din Criuleni şi Cahul. Aici, o gigacalorie s-a majorat cu peste 700 de lei şi va fi de 1686 de lei la Criuleni şi de 1355 de lei la Cahul. În Ungheni, tariful este de 1326 lei pentru o gigacalorie, iar în Bălţi - 1056 de lei, după ce a crescut cu 7 la sută. De asemenea, în Orhei preţul s-a majorat până la 1378 lei, iar locuitorii din  Şetfan Vodă vor achita un preţ de 1386 lei.

Şi locuitorii Capitalei vor plăti mai scump iarna aceasta pentru încălzire. Tariful energiei termice va fi mai mare cu 89 de lei, faţă de cel actual. Asta înseamnă că o gigacalorie va costa 987 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu