AOAM instruieşte tinerii din centrul ţării despre cum pot avea o afacere de succes: Voi pleca acasă şi o să acţionez

Embed:

Câteva sute de tineri din centrul ţării au aflat care sunt elementele esenţiale ale unei afaceri de succes. Totul s-a întâmplat în cadrul unui training, organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. Tinerii spun că participarea la Şcoala de Afaceri i-a motivat să devină mai curajoşi şi să-şi implementeze ideile, care pot deveni afaceri de succes. 

La doar 21 de ani, Radu Rotari gestionează o afacere dulce. Acesta prepară gogoşi, după o reţetă americană. Tânărul spune că trainingul organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri i-a fost de ajutor.

"Am un start up, o afacere şi vreau să cresc şi vreau să aflu ceva nou, să fac cunoştinţă cu câţiva oameni noi".

Şi alţi participanţi la instruire spun că experienţa i-a ajutat să descopere secretul care i-ar putea face din tineri ambiţioşi în protagonişti ai unor istorii de succes pe arena de business:

"Până acum am primit o doză de motivaţie, care m-a pus pe gânduri. Cred că la final de zi voi pleca acasă şi o să acţionez".

"Am venit să adun idei interesante, să mă inspir şi să aflu ceva nou. Trebuie să învăţăm mereu şi să adunăm idei cât mai interesante de la toţi".

"Motivaţia o am, pentru că am decis ferm să fac agricultură ecologică şi acum caut mecanismele, care m-ar ajuta s-o fac în modul cel mai bun".

"Am şi eu anumite idei, dorinţe, visuri, deja, de ceva timp şi aici mă motivează pozitiv să fac un pas spre ceea ce eu îmi doresc".

"Sunt determinaţi să acţioneze. Anume în determinarea de acţiune, pentru ca să vii atât de departe de Capitală, de oriunde din alte localităţi, ca să afli nişte instrumente pe care vrei să le implementezi, deja e înseamnă mult", a declarat Alexandru Bordea, trainer.

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova spun că la training au descoperit o mulţime de tineri cu potenţial.

"Vrem să-i provocăm să aibă mai mult curaj, mai multă încredere în forţele proprii şi să-şi iniţieze afaceri, să creeze locuri de muncă aici şi să rămână în Republica Moldova, pentru a-şi construi viitorul aici, aproape de cei dragi", a precizat Andrei Crigan, director general AOAM.

Luna trecută, Asociaţia Oamenilor de Afaceri a mai organizat un training similar, la care au participat tineri din zona de Nord a ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu