Anvelopele de iarnă, la mare căutare. Cât trebuie să scoţi din buzunar pentru a-ţi pregăti maşina pentru sezonul rece

Embed:

Şoferii au început deja pregătirile necesare pentru întâmpinarea primilor fulgi de zăpadă. În aceste zile anvelopele de iarnă sunt la mare căutare. Chiar dacă unii comercianţi de cauciucuri au afişat preţuri mai mari decât anul trecut, ei spun că vânzările au crescut cu aproape 25 la sută.

Un set nou de cauciucuri de iarnă poate fi folosit până la patru ani. Unii şoferi au schimbata doar o parte din roţi. Iată ce au spus ei:

"Cred că 1.000 de roată. Patru roţi - patru mii".

"10.000 de lei. Cam atât costă patru roţi".

"În jur de 100 de euro cred. Schimb doar cauciucurile din faţă. Din spate nu-mi permit finanţele".

"Voi procura cauciucuri la mâna a doua posibil. 100 de euro".

Potrivit Regulamentului Circulaţiei Rutiere, şoferii sunt obligaţi să-şi doteze maşinile cu pneuri de iarnă în perioada 1 decembrie-1 martie.

"Vremea deja s-a răcit şi oamenii au început să-şi pregătească anvelopele. Acest fapt a dus la creşterea vânzărilot cu aproximativ 20 - 25 de procente", a declarat un manager auto.

Atât în România, cât şi în alte ţări europene, obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarna se impune începand cu 1 noiembrie. În Moldova, de la începutul lunii şi până la sfârşitul lunii martie, şoferii sunt obligaţi să circule cu lumina farurilor aprinsă în faza scurtă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu