ANUNŢUL făcut de procurorul general al Rusiei în legătură cu fostul preşedinte ucrainean Victor Ianukovici

Rusia nu vede motive pentru a-l extrăda Ucrainei pe fostul preşedinte Victor Ianukovici. Declaraţia a fost făcută de procurorulul general al Rusiei, Iuri Ciaika. "După datele noastre, acesta nu a săvârşit careva infracţiuni şi de aceea nu există motive pentru extrădarea sa", a spus demnitarul.

Ciaika a remarcat că partea rusă continuă să-l considere pe Ianukovici preşedintele legitim. "Iar acea guvernare care se află azi la Kiev a venit la putere în rezultatul unui puci armat", afirmă procurorul general, citat de Interfax.

În acelaşi timp, potrivit demnitarului, există "un şir de întrebări faţă de noua conducere". "A fost comis un întreg buchet de infracţiuni care trebuie anchetate", a subliniat Ciaika.

Publika.md precizează că după ce a dispărut de la Kiev la 21 februarie pe fundalul protestelor stradale, Ianukovici a început să facă declaraţii publice în oraşul rusesc Rostov-pe-Don. Acesta este căutat pentru crime în masă de către organele de anchetă din Ucraina, care au apelat după ajutor şi la Interpol. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu