ANUNŢUL autorităţilor române, după alerta de contaminare cu virusul hepatic A din zona Bulgariei

Autorităţile române au realizat un raport cu privire la situaţia apelor marine. Astfel, în urma verificărilor, experţii au constatat că nu există niciun risc pentru sănătatea turiştilor aflaţi pe litoralul românesc, informează gandul.ro

Aceste şiruri de verificări s-au efectuat în contextul existenţei unor riscuri de infecţie cu virusul hepatic A în zona litoralului Mării Negre, după ce autorităţile de resort din Bulgaria au semnalat un posibil risc cu privire la sănătatea persoanelor aflate pe litoral.

"Pentru moment, datele ştiinţifice cuprinse în analizele periodice arată că nu există niciun risc pentru sănătatea publică a turiştilor aflaţi pe litoral. Cu toate acestea, vom efectua verificări suplimentare, ale căror concluzii vor fi comunicate publicului în cel mai scurt timp", a spus ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Cele mai recente rapoarte nu indică existenţa vreunui pericol public sau a unei contaminări a litoralului românesc.

Publika.md aminteşte că Inspecţia Regională de Sănătate Varna a comunicat câteva zile în urmă, că apa Mării Negre pe litoralul bulgăresc ar putea fi infectată cu virusul hepatic A.

Specialiştii recomandă turiştilor să nu consume midii crude, să utilizeze duşul după băile în mare, să respecte cu stricteţe regulile igienico-sanitare şi, pentru siguranţă, cei care îşi petrec vacanţa pe litoralul bulgăresc în acest an să se vaccineze împotriva hepatitei A.

Litoralul bulgăresc este una din destinaţiile preferate ale moldovenilor. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, 33% dintre turişti au plecat anul trecut la odihnă anume în această ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu