Anunţ şoc pentru halterofila Cristina Iovu! Moldoveanca riscă să fie suspendată pe viaţa din cauza dopajului

Embed:
Anunţ şoc pentru halterofila Cristina Iovu! Moldoveanca, care reprezintă din 2016 România, riscă să fie suspendată pe viaţa din cauza dopajului. Sportiva în vârstă de 26 de ani este acuzată de încălcarea regulii 2.2 din regulamentul antidoping al federaţiei internaţionale, care se bazează pe declaraţii ale martorilor sau pe documente şi nu pe un test pozitiv.

Născută la Chişinău, Iovu a mai concurat pentru Republica Moldova şi Azerbaidjan, anterior fiind prinsă dopată de două ori.  Ea fost supendată doi ani, în 2013, după ce a ales că reprezinte Azerbaidjanul, şi încă doi ani, în 2016. Ultima descalificare i-a expirat pe 22 iulie.

Cristina Iovu a fost portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice din 2012, unde a cucerit "bronzul". Momentul de glorie a fost umbrit de un scandal de dopaj, în urmă căruia medalia a fost retrasă .

În acest an sportiva a câştigat pentru România medalia de bronz la stilul aruncat, în categoria de până 55 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere, desfăşurate în capitala Turkmenistanului, oraşul Aşgabat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu