ANUNŢ PENTRU ŞOFERI! Germania introduce taxă pentru toate drumurile, inclusiv pentru autostrăzi

Şoferii cu maşini înmatriculate în afara Germaniei vor trebui să plătească o taxă de drum pentru a putea circula fără probleme pe şosele, inclusiv pe autostrăzi. Şoferii germani vor plăti de asemenea, dar vor beneficia de reduceri de taxe în alte parte, scrie informatiiauto.ro.
 
Şoferii ce conduc maşini înmatriculate în altă ţară decât Germania vor trebui să cumpere un permis – ce va costa 10 euro pentru 10 zile – ce va fi amplasat pe parbriz. Alternativ, şoferii vor putea achiziţiona o permis valabil 1 an pentru circa 100 euro, în funcţie de emisii.

Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor din Germania, a spus că şoferii locali vor plăti de asemenea această taxă, dar li se vor oferi reduceri de taxe şi impozite în altă parte. Oficialul guvernului se aşteaptă ca această taxă de drum să aducă la buget circa 2,5 miliarde de euro în patru ani.

Precizăm că şoferii străini vor plăti taxa de drum pentru toate drumurile din Germania, nu doar pentru autostrăzi. Iar drumurile germane sunt extrem de populare printre şoferii din toată Europa, în special pentru autostrăzile (Autobahn) fără limită de viteză maximă.

Germania are un asemenea sistem de plată pentru camioane, de ani buni chiar, dar este una dintre puţinele ţări din Europa ce nu taxează autoturismele – deocamdată.
 
Majoritatea vecinilor, precum Franţa, Austria şi Elveţia, au o taxă de drum pentru maşinile private, dar, faţă de planurile germane, nu fac diferenţa între maşinile locale şi cele înamatriculate în alte ţări.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu