ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR: Noi cutremure puternice s-ar putea produce în Italia în perioada următoare

Cutremurul care a lovit duminică centrul Italiei nu este o replică, ci este vorba de cutremure care se declanșează reciproc, iar acest fenomen va continua în săptămânile și lunile următoare, a declarat seismologul francez Pascal Bernard.

Potrivit expertului de la Institutul de Fizică a Globului de la Paris, replicile sunt de magnitudine mai mică decât de obicei. În cazul cutremurului de duminică, este vorba de ruperea unui segment de falie vecin cu cel care a declanșat mișcările de acum câteva zile în această regiune și, de asemenea, cu cel care a provocat seismul din august anul trecut. Transmiterea tensiunilor, a forțelor tectonice continuă de la un segment la altul, scrie agerpres.ro.

În Italia plăcile tetonice sunt foarte segmentate, astfel încât acestea se rup bucată cu bucată, în loc de o rupere pe o arie mai mare.

"Din acest motiv, ne putem aștepta ca zguduirile să continue în săptămânile viitoare, cu magnitudini de 5,5 sau 6", a mai spus expertulP.

Regiunea a fost deja lovită de mai multe cutremure încă de la sfârșitul lunii august. Cel din august a provocat aproximativ 300 de decese, în timp ce cele două cutremure din 26 octombrie au provocat doar pagube materiale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu