ANUNŢ IMPORTANT PENTRU ABSOLVENŢI! Ungaria va acorda tinerilor din Republica Moldova 40 de burse anual

Guvernul Ungariei va acorda pentru cetățenii Republicii Moldova câte 40 de burse anual pentru realizarea studiilor în Ungaria, fie în limba maghiară sau într-o limbă străină. Participanții din cadrul Programului de burse Stipendium Hungaricum vor beneficia de cursuri gratuite, locuri de cazare în campusurile instituțiilor de învățământ superior din Ungaria, acces la serviciile de sănătate și  burse lunare.

Astăzi, 4 februarie în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut loc semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind cooperarea în cadrul programului Stipendium Hungaricum pentru anii 2020-2022. Documentul a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.

Bursele sunt destinate doritorilor de a-și continua studiile la Licență, Master și Doctorat. Specialitățile sunt cele care prezintă interes pentru economia Republicii Moldova și anume: Științe Agricole, Calculatoare și Tehnologii Informaționale, Știința Ingineriei, Pedagogie și Științe ale Naturii.

Din 2014 și până în prezent în Ungaria și-au făcute studiile 95 de cetățeni ai Republicii Moldova.

loading...

Lasă un comentariu