Anunţ important făcut de Andrian Candu în Parlamentul European. DISCURS INTEGRAL (VIDEO)

Embed:

În scurt timp, la Chișinău va fi creată o majoritate parlamentară proeuropeană, care va învesti Guvernul și va relua discuțiile cu Fondul Monetar Internațional.

Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a rostit un discurs la ședința Comisiei afaceri externe a Parlamentului European, de la Bruxelles.

Andrian Candu s-a întâlnit la Bruxelles cu Raportorul Parlamentului European pentru Moldova

Președintele Parlamentului a exclus ideea organizării alegerilor anticipate.

"Guvernarea poate fi creată fără implicarea partidului comuniștilor. Dar frică mi-e că va veni momentul lunii martie și aprilie a anului viitor, când trebuie să alegem președintele Republicii Moldova în Parlament, iar cifrele, matematica spune că vom avea nevoie de un anumit angajament și împreună cu PCRM, în așa fel încât să găsim un compromis pentru a identifica o persoană care urmează să fie aleasă ca președintele republicii", a spus Candu. 

Potrivit oficialului, la un an de la implementarea Acordului de Asociere și al celui de Liber Schimb, țara noastră a înregistrat un șir de rezultate economice dar și restanțe. Totuși, pentru ca cetățenii să-și recapete încrederea în clasa politică, trebuie să continuăm reformele.

"Pe agenda priorităţilor noastre, este reforma sistemului bancar. Aici vorbim despre implimantarea unui sistem care va asigura transparenţa activităţii acesteia, a guvernului şi desigur independenţa băncii naţionale. În al doilea rând vorbim despre reforma justiţiei", a mai spus speakerul Parlamentului. 

La Bruxelles, Candu a avut întrevederi și cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, şi cu alţi oficiali de rang înalt.

URMĂRIŢI MAI JOS DISCURSUL INTEGRAL AL LUI ANDRIAN CANDU ÎN PARLEMENTUL EUROPEAN

 

VIDEO Discursul Speakerului Andrian Candu în Parlamentul European

Posted by Parlamentul Republicii Moldova on 16 Noiembrie 2015
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu