ANUNŢ IMPORTANT! Ce trebuie să ştie toţi cei cu maşini înmatriculate în străinătate sau în stânga Nistrului

Embed:

Proprietarii maşinilor cu numere străine vor putea, în perioada ianuarie-martie a anului viitor, să-şi înmatriculeze vehiculele cu o reducere de 70 la sută.

Facilitatea, care a intrat deja în vigoare, îi vizează pe posesorii automobilelor care au fost introduse în ţară până în data de întâi noiembrie.

Taxele vor putea fi achitate la 39 de birouri şi puncte vamale din ţară, inclusiv în Capitală şi la Bălţi. 

"Persoanele fizice vor fi obligate să prezinte organului vamal mijlocul de transport şi următoarele acte: primul act o să fie paşaportul tehnic al mijlocului de transport, un al doilea document va fi cel care atestă dreptul de proprietate. Un al treilea document va fi prezentarea achitării taxei pentru folosirea drumurilor", a declarat directorul adjunct al Serviciului Vamal, Iurie Ceban.

De exemplu, pentru înmatricularea unei maşini care are un motor cu o capacitate de 3.000 de centimetri cubi, proprietarul trebuie să achite în jur de 11.000 de euro. După stabilirea reducerilor, taxele vor scădea cu până la 3.300 de euro.

Noile prevederi se referă şi la posesorii autoturismelor cu numere de înmatriculare din regiunea transnistreană.

Astfel, cetăţenii moldoveni care îşi au domiciliul în dreapta Nistrului şi carnet eliberat de autorităţile constituţionale, dar care deţin maşini cu numere transnistrene, vor fi obligaţi să-și înmatriculeze automobilele.

În caz contrar, vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu