ANUNŢ IMPORTANT: Când intenţionează România să ofere un sprijin financiar ţării noastre

Embed:

România va acorda sprijin financiar Moldovei în schimbul adoptării reformelor. Declarația a fost făcută de premierul de la București, Dacian Cioloș, în urma discuției cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

Cioloș a precizat că România va lucra mai strâns cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, pentru a se asigura că banii oferiți Chișinăului vor fi gestionați corect.

"România are intenția să acorde un sprijin, inclusiv financiar în măsura în care vom vedea la Chișinău, și sper eu cât mai repede, un Guvern care să se angajeze la reformele la care Republica Moldova s-a angajat atunci când a semnat acest Acord de parteneriat. Am propus Federicăi Mogherini să lucrăm împreună și pe modul în care canalizăm această asistență financiară", a declarat premierul.

Șeful Executivului român s-a referit la necesitatea de a lupta contra corupției și de a crea condiţii favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Preşedintele de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a refuzat să promulge împrumutul de 150 de milioane de euro pentru ţara noastră, ca urmare a instabilităţii politice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu