ANUNȚ EXCELENT! Oraşul subteran "Cricova" ar putea fi inclus în patrimoniul mondial UNESCO

Embed:

"Oraşul Subteran" Cricova ar putea fi inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Anunţul a fost făcut de directorul Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, după semnarea unui acord de colaborare cu administrația Combinatului de vinuri.

Pentru ca beciurile de la Cricova să ajungă în patrimoniul UNESCO, un grup de experţi internaţionali vor trebui să facă un studiu.

Potrivit directorului Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, iniţiativa va fi făcută la nivel de Guvern.

"Acest lucru va da un imbold suplimentar ca obiectiv pentru turiştii străini de a vizita Republica Moldova. Ne propunem să fim mai aproape în activităţile noastre, să majorăm numărul de vizitatori aici în beciurile de la Cricova", a precizat directorul general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu.

"Ne dorim foarte mult şi vom depune toate eforturile pentru a realiza acest proiect. Prin intermediul atragerii turiştilor în ţară sperăm că vom mări numărul de realizări", a precizat directorul general al Combinatului de Vinuri Cricova, Iurie Carp.

În "Oraşul Subteran" Cricova s-a deschis un magazin de suvenire şi vinuri. Primii cumpărători au fost directorul Combinatului de Vinuri, dar şi cel al Agenţiei Turismului.

Cel mai scump produs din magazin este o sticlă de spumant de 3 litri. Aceasta este poleită cu aur şi costă 21.000 de lei. Combinatul de Vinuri "Cricova" este declarat patrimoniul naţional-cultural al Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu