Anularea curselor charter spre Grecia va afecta turiştii moldoveni

Embed:

Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că anularea curselor charter spre Grecia îi vor afecta pe turiştii moldoveni. Ei acuză şi instituţiile statului că nu s-au implicat pentru a rezolva incidentul. Declaraţiile aparţin invitaţilor emisiunii Publika Report.

"Anularea curselor charter sigur că va fi o problemă pentru turiştii din ţară care doresc să-şi petreacă odihna de vară în Grecia. Dar asta nu va fi doar din cauza anulării curselor, dar şi a ceea ce se întâmplă în acea ţară", a declarat Oleg Ciobanu, director al agenţiei de turism Sovada Tur.

Ei spun că deşi au cerut intervenţia autorităţilor din Grecia şi a celor din ţară, nimeni nu a intervenit.

"Problema este că nu au ieşit la un numitor comnun, la preîntâmpinare cum se aştepa, cum a făcut anul trecut. Anul acesta din potrivă sa înăsprit condiţiile de obţinere a vizei", a adăugat Sevastian Botnari, preşedintele Asociaţiei Agenţiilor Turistice.  

"Există un impas şi viteza cu care se produc modificările de lege, criza politică care o avem noi nu a permis Republicii Moldova să fie la nivel în ceea ce priveşte comunicarea cu partenerii din Uniunea Europeană", crede directorul Institutului de Economie de Piaţă, Roman Chirică. 

Cursele charter spre Grecia vor fi anulate începând cu 7 iulie, deoarece moldovenii nu mai pot obţine vize în regim preferenţial. În prezent, înregistrarea pentru interviu la Centrul Comun de Vize, dar şi procedura de examinare a documentelor durează aproximativ 10 zile, şi nu două, cum era ulterior.

De la lansarea curselor charter, spre Grecia au fost transportaţi peste 600 de turişti moldoveni. Anul trecut, în Grecia s-au odihnit peste 2 mii de moldoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu