Anul trecut peste 110.000 de familii au beneficiat de ajutoare sociale din partea statului

Embed:

Peste 110.000 de familii au beneficiat, anul trecut, de ajutoare sociale din partea statului. Sunt datele unui raport al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care va fi prezentat astăzi. La conferinţa de presă, transmisă în direct de Publika TV, vor fi date publicităţii şi informaţii despre ajutoarele sociale ce urmează să fie acordate în 2014.

Oficialii se vor referi şi la eforturile depuse în combaterea fraudei şi erorii la plata ajutoarelor sociale. Anul 2013 a fost marcat de mai multe scandaluri legate de acordarea plăţilor sociale în mod ilegal. Astfel, în vara anului trecut, ministrul Muncii, Valentina Buliga, a anunţat că, din 2008, mai mulţi asistenţi sociali au prejudiciat Bugetul de Stat cu 10,5 milioane de lei, după ce au acordat ajutoare sociale în baza unor acte false. Banii destinaţi familiilor sărace au fost repartizaţi persoanelor care nu au nevoie de ajutor.

În acest caz, procurorii au pornit un dosar penal. Lunar, peste 30 de mii de familii din ţara noastră beneficiază de ajutoare sociale. Mărimea unei indemnizaţii este, în medie, de 580 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu