Anul trecut în lume s-au vândut 1,5 miliarde de telefoane mobile

Potrivit unui studiu al Institutului IDC, anul trecut, în întreaga lume au fost comercializate 1,55 miliarde de telefoane mobile, cu 150 milioane mai mult decât în 2010.

Această creştere a fost asigurată în principal de smartphone-uri. Dar şi telefoanele clasice au reprezentat o pondere importantă, în special în ţările emergente.

Nokia, care este lider al vânzărilor de mobile în 2011, şi-a redus, totuşi, cota de piaţă de la 32% în 2010 la 27% anul trecut. Firma finlandeză a plătit pentru incapacitatea sa de a se adapta la ritmul de dezvoltare al sectorului, precum şi pentru ezitările sale în privinţa sistemelor de exploatare.

Samsung nu a încetat, în schimb, să-şi consolideze poziţia pe pieţele mondiale. Punând accent în special pe telefoanele sale inteligente, cu Android şi Windows Phone, în detrimentul mobilelor clasice, grupul sud-corean a urcat pe locul secund la nivel global.

În timp ce Nokia a comercializat 417 milioane de telefoane mobile pe toata durata anului trecut, faţă de 329 milioane pentru Samsung, ultimul trimestru, când s-au vândut 113 şi, respectiv, 97 milioane, pare să indice o inversare de poziţii în clasamentul 2012 între cele două companii.

Apple, care nu a scos pe piaţă decât smartphone-uri, a fost plasat pe locul trei al topului IDC. În cursul anului trecut, s-au vândut 93 milioane de iPhone, atingând o cotă de piaţă de 6%, dublu faţă de 2010.

Firma mărului este secondată de alt grup sud-corean, LG, ale cărui vânzări s-au redus anul trecut cu 24%, diminuând, astfel, ponderea pe piaţa companiei la 5,7%.

Departe de primii clasaţi se afla Sony Ericsson, HIC, Motorola şi Blackberry.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu