Anul măcelului de pe Wall Street. Marile bănci şi-au pierdut 500 miliarde de dolari din valoare

2016 e anul măcelului de pe Wall Street. Din ianuarie, 20 dintre cele mai mari bănci ale lumii şi-au pierdut aproape 500 de miliarde de dolari din valoare.

Mai exact, în 7 luni, au pierdut mai mulţi bani decât produce toată România în 2 ani. Iar de vină nu a fost doar Brexitul - acţiunile băncilor au coborât şi din cauza semnalelor de îngrijorare venite din China, din cauza turbulenţelor de pe piaţa petrolului şi a direcţiei incerte în care se vor mişca ratele de dobândă ale Fed-ului american, scrie Digi24.ro.

Tăvălugul de pe burse a făcut însă ravagii mult mai mari în Europa decât în America. Unicredit-ul italian a pierdut două treimi din valoare, iar RBS, Deutsche Bank şi Barclays s-au înjumăţit, în vreme ce americanca JP Morgan şi Commercial Bank of China au scăzut cu doar 10 procente.

Aşa se face că în momentul de faţa, Deutsche bank are, în dolari, o valoare de piaţa mai mică decât SunTrust Bank, o bancă micuţă cu operaţiuni doar în sud-estul Statelor Unite.

Mai mult, Deutsche Bank împreună cu Unicredit şi Credit Suisse au acum o valoare cumulată mai mică decât are Goldman Sachs singură, şi asta după ce a scăzut şi ea 20% în acest an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu