Anul 2013, profitabil pentru aleşii poporului! Deputaţii şi-au cumpărat maşini şi case în valoare de sute de mii de lei

Embed:

2013 a fost un an reuşit, din punct de vedere financiar, pentru mai mulţi aleşi ai poporului. Cel puţin asta arată declaraţiile de avere depuse de parlamentari. Anul trecut, deputaţii şi-au cumpărat imobile şi maşini în valoare de sute de mii de lei, iar cele mai multe achiziţii au fost făcute de aleşii comunişti.

O maşină de aproape un milion de lei. Aceasta este cea mai scumpă achiziţie făcută de parlamentari în 2013. Vorbim despre deputatul nealifiat Vadim Mişin. Solicitat de Publika TV, el a declarat că o parte din banii pentru automobil i-a împrumutat. Mişin este urmat de fostul său coleg de partid, deputatul PCRM Gheorghe Anghel, care şi-a cumpărat o maşină Toyota, pentru care a plătit aproape 70 000 de lei.

Liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, şi-a cumpărat anul trecut un apartament cu o suprafaţă de aproape 90 de metri pătraţi. Valoarea acestuia depăşeşte 600 000 de lei. Şi comunistul Mihail Mocan s-a ales cu un apartament. Valoarea imobilului este de peste 260 000 de lei. Iar comunistul Anatolie Gorilă a făcut mai multe achiziţii. Este vorba de un teren în valoare de peste 35 000 de lei şi un automobil Mitsubishi Pajero. Alesul şi-a cumpărat şi o vilă în satul Izbişte, raionul Criuleni.

2013 a fost un an productiv şi pentru unii liberal-democraţi. Petru Ştirbate şi-a cumpărat o casă în valoare de peste 100 000 de lei, un garaj estimat la 20 000 de lei, dar şi un lot de pământ de 10 ari. Mai mult, alesul se pare că este pasionat de plimbările cu barca. Şi asta pentru că anul trecut deputatul a plătit 2.500 de euro pentru a-şi cumpăra o barcă.

Şi liberal-democratul Lilian Zaporojan are un nou automobil Toyota, produs acum 11 ani. El nu a indicat valoarea autoturismului. Iar deputatul neafiliat Veronica Abramciuc a declarat că are 15 depozite bancare, dintre care 10 au fost deschise anul trecut. Parlamentarul spune că banii i-a obţinut din vânzarea unui apartament şi din recuperarea unei datorii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu