Anual, în lume, 380.000 de oameni îşi pierd viaţa din cauza înecului

Embed:

Moartea prin înec este una dintre cauzele principale ale mortalităţii la nivel mondial. Astfel, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual 380.000 de oameni îşi pierd viaţa prin înec. Pentru a reduce acest număr, la nivel mondial, sunt lansate campanii de combatere a acestui fenomen.

În Statele Unite şi ţările din Vestul Europei, înecul este principala cauza a decesului copiilor de până la 14 ani. Din această cauză anual sunt organizate diferite evenimente menite să atragă atenţia asupra acestui fenonem, dar şi pentru a educa populaţia pentru a preveni aceste incidente. Astfel, sunt organizate diferite expoziţii, concursuri de înot, dar şi cursuri în care oamenii sunt învăţaţi să acorde primul ajutor. Mai mult, în unele regiuni doritorii pot asista la diferite excursii pe râuri periculoase pentru a vedea pericolele la care se expun cei care se aventurează să înoate în locurile nepermise. Totodată, în preajma râurilor şi lacurilor sunt amplasate diferite plăcuţe de avertizare, iar salvamarii sunt o prezenţă obligatorie pe plajă.

În China, în cadrul campaniei pentru prevenirea înecurilor, copii iau lecţii de înot şi participă la cursuri pentru acordarea primului ajutor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu