Anual, 73 de milioane de rechini sunt omorâţi pentru preparea unei supe

Embed:

Ucişi pentru o delicatesă. Milioane de rechini mor anual doar pentru că din înotătoarele lor este gătită o supă adorată, în special, de chinezi. Un ecologist din Hong Kong a reuşit să tragă un semnal de alarmă în întreaga lume, după ce a realizat un film în care arată cum sute de înotătoare de rechini sunt lăsate să se usuce pe un trotuar din oraş.

"Sunt pur şi simplu uluit. Nici nu ştiu ce pot să fac. Este ceva oribil", a declarat activistul "Sea Shepherd Hong Kong"
Gary Stokes.

Populaţia de rechini din întreaga lume se afla în continuă scădere, în urma cererii din ce în ce mai mari a înotătoarelor de rechin din Asia. Ecologiştii au transmis, însă, un avertisment în privinţa acestui fapt, în condiţiile în care metropola Hong Kong este considerată "capitala aripilor de rechin". Filmarea lui Gary Stokes a dus la lansarea mai multor campanii, cu scopul de a interzice vânzările de înotătoare de rechin.

"Trebuie să avem o societate conştientă, educată şi responsabilă, care să se gândească la restul lumii. Totodată, e nevoie de un mecanism de control asupra pieţelor", a menţionat preşedintele WWF, Yolanda Kakabadse.

Chinezii spun că supa din înotătoare de rechin aduce numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătăţirea aspectului pielii, prevenirea bolilor de inimă, scăderea colesterolului sau chiar combaterea cancerului.

"Îmi place această supă, este sănătoasă. Totuşi, cred că există o mulţime de chestii cu care o putem înlocui. Poate acest gust poate fi obţinut şi din altceva".

Potrivit activiştilor pentru protecţia mediului, peste 73 de milioane de rechini sunt omorâţi în fiecare an pentru înotătoarele lor. Un kilogram de aripi de rechin poate ajunge chiar şi la 1.300 de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu