Antreprenorii susţin reformele fiscale: Vor contribui la dezvoltarea turismului în Moldova

Embed:

Reducerea în jumătate a TVA-ului pentru hoteluri şi restaurante va contribui la dezvoltarea turismului în Moldova. De această părere sunt mai mulţi oameni de afaceri din domeniu, inclusiv Ion Mereuţă care gestionează o vinărie.

Compania antreprenorului a devenit o atracţie turistică anume datorită restaurantului care oferă bucate delicioase oaspeţilor.

"Cred că, în general, acest proiect de lege este pentru îmbunătăţirea afacerilor din Republica Moldova. În ultimii ani, s-a dezvoltat şi eu sunt singur că, în următorii ani, această ramură a turismului din Moldova va continua să crească", a spus Ion Mereuţă, antreprenor. 

Şi administratorul unui hotel, Eugen Jarcuţchii, apreciază proaspetele reforme fiscale.

"Datorită scăderii TVA-ului de la 20 la zece la sută şi restul modificărilor, în primul rând, noi putem să angajăm personal de calitate şi îi putem plăti mai bine pe angajaţi", a spus Eugen Jarcuţchii, administrator hotel. 

Iar patronii companiilor de taxi susţin că reformele vor îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate. Parlamentul a stabilit deja un regim special de impozitare a angajaţilor din domeniu. Taximetriștii care au un salariu mai mic de 10 mii de lei vor plăti un impozit pe venit fix, de 500 de lei lunar.

"Este o formulă convenabilă pentru ambele părţi - atât pentru stat, care poate uşor să calculeze care sunt impozitele şi la ce să se aştepte pentru anul bugetar, cât şi pentru agentul economic, căruia îi este mai simplu să achite un impozit unic, decât să răscolească în toată contabilitatea", a spus Andrei Toacă, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Taxi.

Pachetul de legi privind reforma fiscală a fost adoptat joi în Parlament.

Documentul mai prevede că impozitul pe venit pentru persoanele fizice va fi redus de la 18 până la 12 la sută, prin stabilirea unei cote unice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu