Antreprenorii NU mai au nevoie de o licență specială pentru a face turism în Republica Moldova

Guvernul a aprobat astăzi, proiectul Hotărârii cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1470/2001 cu privire la introducerea contractului turistic, voucherului turistic şi a fișei de evidență statistică a circulației turiștilor la frontiera Republicii Moldova.

Scopul proiectului este de a duce Hotărârea Guvernului nr. 1470/2001 care reglementează modul de utilizare a contractului turistic și a voucherului în concordanță cu modificările Legii nr. 352/2006 cu privire la organizarea şi desfășurarea activității turistice în Republica Moldova operate prin Legea nr. 109/2019.

Modificările de bază constau în:

- transferul competențelor de recepționare a rapoartelor despre utilizarea voucherelor turistice din atribuțiile Agenției Turismului care a fost lichidată prin absorbție de către Agenția de Investiții, în atribuțiile Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței;

- excluderea din Hotărârea Guvernului nr. 1470/2001 a fișei de evidență statistică a circulației turiștilor la frontiera Republicii Moldova;

- excluderea utilizării noțiunii de licență de turism urmare a excluderii licenței pentru tur-operatori și agenții de turism prin Legea nr. 185/2017.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu