ANTREPRENORII, MOTIVAŢI CU GRANTURI. ODIMM a aprobat finanţarea a 44 de afaceri

44 de antreprenori vor primi finanţare de la stat prin programul "Pare 1+1". Este vorba de oameni de afaceri, care după ce au muncit peste hotare s-au întors acasă pentru a investi.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că fiecare afacere finanţată aduce plus valoare la dezvoltarea ţării.

Unul dintre beneficiarii programului este familia Bârsanu, un cuplu de tineri ambițioși care au muncit peste hotare. Când au devenit părinți, ei au hotărât să revină acasă. Așa că au aplicat la Programul "Pare 1+1" și au obținut finanțare pentru o afacere cu cutii de depozitare. Jumătate din bani, două sute de mii de lei, i-au primit de la stat, iar restul i-au pus ei. Din banii obţinuţi şi-au cumpărat utilaj performant.

"Avem un aparat cu raze ultraviolete care poate desena pe orice material, absolut. Selectăm la calculator imaginea, facem desenul pe materie și apoi, o luăm și o tăiem la ștanță. 15 - 20 de minute e suficient pentru o cutie", a spus omul de afaceri, Vasil Bârsanu.

Astăzi a fost aprobată finanţarea pentru alte 44 de afaceri. Valoarea totală a granturilor depăşeşte zece milioane de lei.

"Avem din domeniul prestării serviciilor, din domeniul industriei, sunt mai multe domenii care sunt acoperite. Predomină domeniul agricol, o agricultură intensivă", a spus directorul interimar la ODIMM, Petru Gurgurov.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că fiecare leu investit în ţară este un pas înainte. În acest an, au fost alocate din bugetul de stat 40 de milioane de lei, care urmează să fie oferite drept granturi.

"Pentru Ministerul Economiei, este important să avem soluţii de a aduce cetăţenii noştri plecaţi, care lucrează peste hotare să-i aducem înapoi acasă", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici

Programul "Pare 1+1" este unul guvernamental şi presupune finanţarea afacerilor cu granturi de până la 250 de mii de lei. Beneficiari pot fi persoanele care au muncit în străinătate sau rudele lor de gradul întâi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu