Antreprenorii implicaţi în dosarul produselor alterate ajunse în şcoli şi grădiniţe, incluşi pe LISTA NEAGRĂ

Embed:

Agenţii economicii implicaţi în scandalul licitaţiilor trucate în şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi incluşi pe lista neagră şi nu vor mai putea participa la concurs. Declaraţia a fost făcută de şeful interimar al Direcției educație, Alexandru Fleaș.

În decembrie, autorităţile au organizat o nouă licitaţie privind procurarea produselor alimentare pentru anul 2017.

La concurs au participat şi companiile vizate în dosarul penal. 

"Aceşti agenţi economici din start la poziţiile câştigătoare le-au fost respinse ofertele şi înaintat demersul către Agenţia Achiziţii Publice privind introducerea în lista de interdicţie a acestor agenţi economici. A fost posibil pentru că legea nu interzice participarea lor la procedurile de licitaţie şi aceşti agenţi economici activează, nimeni nu le-a suspendat activitatea, respectiv ei sunt în legalitate de a participa", a spus şeful interimar al Direcției municipale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaş.

Alimentele sunt livrate acum în şcoli şi grădiniţe de alţi furnizori, selectați în urma licitațiilor.

În sectorul Botanica şi Buiucani au participat la concurs 21 de agenţi economici. Iar în sectorul Centru şi Ciocana s-au înregistrat aproximativ 20 de furnizori.

În dosarul produselor alterate au fost arestate 17 persoane, inclusiv zece angajaţi ai direcţiilor educaţie din sectoarele Capitalei.

Funcţionarii şi antreprenorii sunt învinuiţi de trucarea licitaţiilor, dar şi pentru că livrau produse de o calitate dubioasă în şcolile şi grădiniţile din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu