Forum economic la Chişinău. Oamenii de afaceri autohtoni şi cei din Monaco vor colabora strâns (FOTO)

Embed:

Noi oportunități de investiție pentru mediul de afaceri din țara noastră. Antreprenorii autohtoni şi cei din Monaco s-au reunit astăzi la Chişinău în cadrul unui forum economic pentru a discuta despre eventualele colaborări dintre aceștia.

Evenimentul, la care au participat peste 200 de companii autohtone şi 16 din Monaco, a fost organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri şi MIEPO (Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova). 

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care este şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, a asigurat participanţii la forum că principalul obiectiv al guvernării de la Chişinău este promovarea reformelor şi dezvoltarea ţării. 

"Echipa guvernamentală, echipa parlamentară și toți cei care sunt implicați în procesul de guvernare suntem implicați nemijlocit într-un proces amplu de reforme. Un proces dureros, dar un proces care sigur va duce la dezvoltarea constantă a țării. Acest proces va duce la micșorarea birocrației, dar și la consolidarea capacităților instituțiilor statului de a-și gestiona domeniile", a declarat Vlad Plahotniuc.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri şi Consiliul Economic din Monaco au semnat un acord de colaborare.

"Sper că noi toți vom beneficia de aceste oportunități economice. Aceste întruniri vor spori relațiile dintre noi și vor contribui la o cooperare reciproc avantajoasă între țările noastre", a declarat prinţul de Monaco, Albert Al II-lea.

"Parcursul nostru pe calea reformelor nu este unul perfect Avem scăpări, se mai întâmplă să greșim. Dar este unul dinamic și sigur. Știm unde vrem să ajungem. Republica Moldova este absolut deschisă pentru investițiile străine directe. Vreau să încurajez companiile din Monaco să exploreze oportunitățile investiționale, în primul rând, din sectorul finaciar-bancar", a declarat premierul Pavel Filip.

"Afacerile din Monaco pot să beneficieze de legăturile dumneavoastră privilegiate cu regiunile din vecinătate: Rusia, România. Şi putem folosi Moldova în calitate de trambulină pentru dezvoltarea activităţilor noastre", a comunicat preşedintele Consiliului Economic din Monaco, Michel Dotta.

Oamenii de afaceri sunt optimişti că relaţiile stabilite în cadrul forumului vor duce la dezvoltarea businessului.

"Ne interesează investițiile în turismul nostru, ne interesează turiștii să vină aici ca să vadă cât de frumoasă este țara, ne interesează ca să plecăm și noi și să cunoaștem mai bine Monaco", a menţionat omul de afaceri din Moldova, Elena Sava.

Acest antreprenor din Monaco are o companie internațională în domeniul tehnologiei informaționale, care are sedii în Europa, Rusia, și chiar Africa. El spune că țara noastră este una atractivă pentru a-și dezvolta businessul.

"Suntem foarte interesaţi de Moldova, deoarece este o ţară care se dezvoltă foarte rapid. Sunt sigur că vom avea colaborări bune cu mai mulţi dintre miniştrii voştri sau cu cineva din sectorul privat", a afirmat omul de afaceri din Monaco, Ilhami Aygun.

Monaco este un mic stat de pe Riviera Franceza. Aici sunt cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor. Micul oraș-stat este un paradis pentru cei mai bogați oameni din lume. Monaco este una din ţările cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, iar rata şomajului este de doar două la sută.

Potrivit statisticilor, acolo locuiesc aproximativ 38 de mii de oameni, iar unul din trei este milionar. Una dintre principalele surse de venit este turismul.

De asemenea, statul reprezintă un important centru bancar⁠, care deține fonduri de peste o sută de miliarde de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu