"Antreprenoriatul legal înseamnă siguranţă!" Inspectorii fiscali le-au vorbit vânzătorilor despre patente

Embed:

O nouă raită a Fiscului prin pieţele Chişinăului. Doar că de această dată, inspectorii nu au efectuat controale, ci au discutat cu vânzătorii despre patente şi le-au vorbit despre faptul cât de important este să nu comită abateri. Mesajul specialiştilor a fost "Antreprenoriatul legal înseamnă siguranţă". 

Vizita de informare a avut loc la o piaţă din sectorul Buiucani. La vederea inspectorilor fiscali, majoritatea comercianţilor au spus că respectă legea şi nu se abat de la reguli.

Totuşi, unii comercianţi nu au fost încântaţi de vizita inspectorilor:

"Nici nu vreau să ascult".

Reprezentanţii Serviciului Fiscal de Stat i-au informat pe proprietari tarabelor şi despre faptul că patentele de întreprinzător vor fi valabile doar până la sfârşitul anului şi le-au spus care vor fi alternativele.

Vânzătorii spun că informaţia le-a fost de ajutor: "Voi citi, voi decide pentru mine".

Vizita la piaţă a arătat că şi cumpărătorii nu respectă regulile:

"Mă uit la produs. Dacă e bun, îl cumpăr. Bonul nu-mi trebuie".

"Cele mai frecvente nereguli sunt neeliberarea bonului de casă, desfăşurarea activităţii ilegale", a declarat Olga Baciu, ofiţer de presă al Serviciului Fiscal de Stat.

De la începutul anului, Serviciul Fiscal de Stat a întocmit peste 600 de procese-verbale comercianţilor din pieţe şi a aplicat sancţiuni în valoare de 1,5 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu