Antreprenori: Moldova oferă un climat de business favorabil investitorilor turci

Embed:
Moldova oferă un climat de business favorabil investitorilor turci. Asta cred mai mulţi oameni de afaceri, care au participat la forumul economic moldo-turc, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie.

Mehmet Akay şi-a extins afacerea pe piaţa noastră acum 20 de ani. El spune că aici a găsit mai multe avantaje decât dezavantaje.

"Cel mai mare dezavantaj sunt problemele cu angajaţii. Printre avantaje se numără, în special în prezent, şi pentru asta trebuie să spun mulţumesc guvernării, că, după ultimele decizii, ne simţim mult mai bine şi avem noi posibilităţi şi vom merge mai departe", a menţionat Mehmet Akay, om de afaceri turc.

Iar Vladimir Silisniov este reprezentantul unei companii de textile, cu o parte de capital turc. Străinii au investit în jur de 17 milioane de dolari în două fabrici şi au creat în jur de 2500 de locuri de muncă.

"Am învăţat multe de la ei şi această tehnologie pe care o implementăm ne-a ajutat şi ne-a permis să avem acces pe piaţa din Statele Unite ale Americii, pe piaţa europeană", a precizat Vladimir Silisniov, reprezentant companie de textile.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a declarat că şirul de reforme va continua pentru a eficientiza mediul de business şi pentru a atrage investitori.

"În ţara noastră sunt înregistrate peste 1.300 de companii cu capital turc. Unele activează de foarte mult timp. Mulţi dintre ei îşi continuă activitatea şi investesc şi în alte sfere, ceea ce înseamnă că ei au căpătat încredere în mediul de afaceri din Republica Moldova şi continuă să crească. Asta este un fapt important pentru ceilalţi, care urmează să vină", a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit statisticilor, Turcia este pe locul şapte în topul partenerilor comerciali ai ţării noastre. Anul trecut, volumul comerțului a fost de 408 milioane de dolari.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu