Antrenorul moldovean de haltere Oleg Sîrghi a revenit acasă de la Kazan

Embed:

Oleg Sîrghi senior a revenit la Chişinău de la Kazan cu medalia de aur exact ca acum 21 de ani! În 1990, actualul antrenor câştiga în capitala Republicii Tatarstan un turneu internaţional de haltere ca sportiv în activitate. De data asta a revenit cu medalia de campion european câştigată de fiul său cu acelaşi nume, Oleg Sîrghi-junior.

Antrenorul moldovean de haltere Oleg Sîrghi a revenit acasă de la Kazan, unde sunt în plină desfăşurare Campionatele europene de haltere, şi a adus cu el şi medalia de aur cucerită de fiul său, tot Oleg Sîrghi, care a obţinut titlul continental în categoria de 56 de kilograme, dara rămas să-şi susţine colegii din lotul naţional.

În acelaşi oraş Kazan şi la aceeaşi categorie de greutate, 56 de kilograme, în anul 1990, Sîrghi-senior a cucerit medalia de aur la un turneu internaţional de haltere. Ppeste 20 de ani fiul a repetat performanţa tatălui, doar că la un nivel mai înalt.

Medaliat cu bronz la proba smuls în aceeaşi categorie de greutate, Ghenadie Dudoglo a fost întâmpinat la aeroport cu flori de reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi de cel mai mare suporter al său... - mama.

Ghenadie Dudoglo este cel mai mare dintre cei trei fraţi care sunt tot halterofili, iar aceasta este prima medalie de asemenea nivel pentru sportivul de 24 de ani, care a concurat la categoria de 56 de kilograme.

Competiţia de la Kazan se încheie la 17 aprilie, în competiţii urmând să mai intre 6 atleţi moldoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu