Antrenorul emerit de judo Vasile Luca a fost condus pe ultimul drum

Embed:

Decesul antrenorului emerit de judo, Vasile Luca este privit ca o tragedie de oamenii de sport din Moldova şi foştii săi discipoli. Acesta a fost înmormântat astăzi, după ce joi a murit în urma unui atac de cord, la vârsta de 75 de ani.

"O pierdere grandioasă pentru că asemenea personalităţi în domeniul sportului se nasc o dată la o sută de ani, poate chiar şi mai rar. A avut un specific, o altă modalitate de antrenament. El a construit sala cu mâinile sale. (...) Copiii care trăiau acolo se simţeau ca acasă", a spus viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodiştean.

"Unde nu plecam la competiţii, peste hotare, în fosta Uniune Sovietică, prima întrebare care ne-o puneau - ce mai face maestrul Luca. El dădea dovadă că a fost un maestru de clasă internaţională", îşi aminteşte preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Judo, Veaceslav Manolachi.

"El şi-a iubit foarte tare elevii, lucrul care l-a făcut. (...) Întrebaţii pe cei care l-au ştiut - toţi vor vorbi bine despre el", a menţionat antrenorul de lupte Nicolae Oriol.

"El a fost nu doar antrenor, a fost ca un părinte. Permanent ne-a ascultat, ne-a îndrumat, ne-a sfătuit", povesteşte judocanul Dorel Iurcu.

Vasile Luca a lucrat ca antrenor timp de 45 de ani şi a crescut câteva generaţii de judocani celebri care au reprezentat Moldova la campionate Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice. Acesta a decedat pe 2 februarie la vârsta de 75 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu