Antarctic Ice Marathon: 50 de oameni au înfruntat temperaturile sub zero grade

Embed:

Zăpada, gheaţa sau temperaturile foarte joase nu sunt obstacole pentru a disputa o competiţie sportivă. 50 de oameni din 17 ţări au înfruntat însă temperaturile sub zero grade pentru a participa la maratonul organizat la Polul Sud, în Antarctida.

Cursa a început la o temperatură de minus 15 grade Celsius, însă aceasta a scăzut şi mai mult o dată cu înăsprirea vântului. Pentru a încheia cursa cu succes, sportivii trebuiau să menţină o temperatură a corpului medie perfectă şi să se hidrateze după un anumit program.

Ei au fost obligaţi să consume băuturi fierbinţi. Echipaţi din cap până în picioare corespunzător, aceştia au avut de parcurs 42 de kilometri.

Până la urmă, cursa a fost câştigată de un profesor din Irlanda, Gary Thornton. În vârstă de 37 de ani, el a ajuns la finiş în 3 ore ,37 de minute şi 13 secunde. Irlandezul a mai câştigat acest maraton şi în 2013.

"Aș spune că a fost foarte greu. Ei bine, nu ar fi fost, dar pur și simplu a fost cu adevărat dificil. M-am supraîncălzit la început, dar în rest totul a fost bine", a declarat învingătorul Gary Thornton.

Cursa feminină a fost câştigată de Joanna Medras din Polonia. Ea a parcurs distanţa în 6 ore 26 de minute şi 29 de secunde.

Aceasta a fost a 12-a ediţie a competiţiei Antarctic Ice Marathon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu