Ansu Fati şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în anul 2024

Embed:

Fotbalistul din Guineea-Bissau, Ansu Fati, şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în anul 2024. Vechiul acord al jucătorului de 17 ani era valabil până în 2022. Totodată, clauza de reziliere a crescut de la 100 la 170 de milioane de euro, dar când va semna primul său contract profesionist, clauza acestuia va urca la 400 milioane euro.

Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. Mijlocaşul este la Academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei pe 25 august 2019, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor din 1941 şi până în prezent care a jucat pentru prima echipă.  

Totodată, el a devenit şi cel mai tânăr marcator al grupării de pe Camp Nou, când peste câteva zile de la debut, a înscris în partida cu Osasuna din etapa a 3-a din La Liga. Până acum, Fati a jucat 11 meciuri oficiale în tricoul primei echipe a catalanilor şi a reuşit două goluri în toate competiţiile. 

Pe 10 octombrie, FIFA şi-a dat acordul pentru ca Ansu Fati să aibă dreptul să evolueze pentru naţionala Spaniei. Fotbalistul a jucat deja pentru selecţionata de tineret a acestei ţări.

loading...

Lasă un comentariu