ANSP face precizări privind intoxicaţile de la liceul moldo-turc Orizont. Numărul elevilor şi angajaţilor care s-au prezentat la medic, în creştere

Embed:

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a venit cu detalii privind cazul intoxicației elevilor de la liceul Orizont din Capitală. Potrivit reprezentanţilor ANSP, numărul elevilor şi angajaţilor care s-au prezentat la medic este în creştere.

Specialiştii ANSP au declarat că au fost depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9 şi 35 de ani.

Printre simptomele acuzate de pacienţi au fost: slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare.

Reprezentanţii ANSP au precizat că, actualmente, persoanele bolnave sunt izolate și primesc tratamentul medicamentos în condiții de staționar, dar și ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

Specialiştii ANSP mai spun că au fost prelevate probele de la bolnavi, personalul blocului alimentar şi din obiectele mediului ambiant pentru investigații de laborator, iar cercetarea epidemiologică şi măsurile antiepidemice în focar continuă.

ANSP recomandă populației, în cazul apariției semnelor clinice de boală diareică acută (diaree, vomă, scaun lichid), mai ales la copii, să se adreseze medicului de familie sau să solicite asistență medicală urgentă.

PUBLIKA.MD aminteşte că procurorii au deschis proces penal în cazul presupusei intoxicații alimentare. Anchetatorii iau în calcul şi versiunea unei infecţii virale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu