ANSA: Avem de unde pune pe mesele copiilor produse de calitate

"Avem de unde pune pe mesele copiilor produse de calitate", a declarat directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, într-o conferinţă de presă în care au fost prezentate rezultatele controalelor declanşate de instituţie după scandalul cu fraudarea licitaţiilor pentru livrarea alimentelor în şcoli şi grădiniţe, transmite IPN, citat de Deschide.

Gheorghe Gaberi a spus că Moldova are produse alimentare de calitate, lucru confirmat şi de partenerii statelor unde sunt livrate produsele moldoveneşti.

Recomandarea ANSA este ca produsele alimentare destinate instituţiilor de învăţământ să fie livrate de producătorii care activează în localitatea în care se află instituţia sau în apropiere, evitându-se intermediarii.

Roman Vengher, şeful Direcţiei municipale de siguranţă a alimentelor, a spus că în cadrul controalelor au fost depistate depozite care necesită reparaţii, inclusiv la unele se cere înlocuirea sistemelor de ventilare sau canalizare.

ANSA şi-a propus să verifice toate unităţile de alimentaţie publică finanţate din buget – pe lângă şcoli şi grădiniţe, trupele de carabinieri, penitenciare şi spitalele etc.

Urmează să fie elaborat un plan de acţiuni pentru ca pe viitor în aceste unităţi să fie livrate doar produse de calitate.

Câteva săptămâni în urmă, au fost scoase la iveală fraude în desfăşurarea licitaţiilor privind livrarea produselor alimentare în şcolile şi grădiniţele din Capitală.

Ca rezultat, copiilor li se puneau pe masă alimente alterate sau neconforme. Mai mulţi funcţionari municipali au fost suspendaţi din funcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu